torstai 5. joulukuuta 2019

Huomio Scanetto Oy:n uhri! Oletko saanut aiheettoman laskun eli lakitermillä "petoslaskun"?

"mainos" eli yrityksesi yhteystiedot tallottuna ruutuun kirjoitusvirhein tai ilman erityisesti Sylvan, kehitysvammaisten, vammaisurheilu VAU,tai palomiesten,sotaveteraanien tai poliisien mm Suomen poliisikoirayhdistys, Helsingin poliisikoirakerho K9, Murharyhmä, poliisien jääkiekko-salibandy-jalkapallo ym vapaa-aika, rikospoliisi, huumepoliisi, police backet, poliisien pallokerho PPS jne statuksella julkaistuun, halvalle paperille painettuun vihkoseen jossa painotyö on teetetty yleensä Savion kirjapainossa. 

Erityisesti vuosien 2014-2019 välisenä aikana. Yrittäjät onko tuttua? 

Tiesitkö että laskun lähettäminen tuotteesta mitä et ole tilannut on rikos joten sinun velvollisuus on tehdä välittömästi rikosilmoitus oman oikeusturvasi edellyttämänä, kyseinen aiheeton laskutus eli petoslaskutus on yleisen syytteen alaista rikollisuutta.

Yrittäjä oletko joutunut Scaneton puhelinterrorin uhriksi edelleen vaikka olet kieltänyt heiltä yhteydenotot, Scaneton tarkoituksena on yrityksesi vahingoittaminen! 

Jos olet saanut puhelun missä erehdytettävästi esiinnytään poliisin asialla, sinun täytyy raportoida se Oikeuskanslerille, joka puolestaan selvittää mikä poliisien puuhakerho olisi antanut suostumuksensa tälläiseen petostehtailu- valepoliisitoimintaan tai mikä tai kuka "poliisi" on tällä kertaa kiristämässä rahaa liiveihinsä kansalaiselta tai yrittäjältä.

Toissijaisesti, vie asia poliisiin. Jos havaitset tässä menettelyssä kitkaa poliisin osalta niin kopio asiasta edelleen Oikeuskanslerille. Se on nopea toimenpide ja vie ainoastaan 10-15 minuuttia. 

Jos Scanetto Oy on jatkanut häirintääsi yli kolme kertaa ja koska Scaneton tarkoituksena on yrityksesi vahingoittaminen rahastus mentaliteetilla, on huomioitavaa että myös lähestymiskiellon vaatimiseen on perusteet  Järeimpänä keinona vaadi lähestymiskielto käräjäoikeudelta, sen sellaisen laatiminen on nykypäivänä myös toimiva toimenpide.

Yrittäjä huomioi siis oikeusturvasi jonka vuoksi tee rikosilmoitus jos yleensäkln sait Scanetolta soitonScaneton toiminnassa täyttyy petoksen tunnusmerkistöt kaikilta kohdin.

- erehdyttäminen tai erehdyksen hyväksikäyttäminen

- aiheutuva tosiallinen erehdys, joka johtaa määräämistoimeen tai suoritukseen josta aiheutuu vahinko

- hyötyistarkoitus tai vahingoittamistarkoitus

- taloudellinen vahinko

- tahallisuusvaatimus täyttyy teon hetkellä koska Scanetto oy:n huijari tietää mitä on tekemässä.


Rikosnimike tässä tapauksessa jo pelkästään puhelun osalta on petoksen yritys, ja vastaaja vastuuhenkilö Scanetto Oy:n vastuumies Pentti Virta (Scanetto Oy y-tunnus 1052361-4)


KKO:n ennakkotapauksista löytyy lisäksi esimerkki, jossa vastaaja on tuomittu vankeusrangaistukseen pelkästään petoksen yrityksestä. (KKO:1995:84). 


Yrittäjä onko Scanetto Oy varastanut yrityksesi logon vaikka google-hausta tai kotisivuiltasi, painattamaansa vihkoseen, kyseessä on copyright- rikos, sinulla on oikeus vahingonkorvaukseen joten vie asia siviilinä vahingonkorvauslakiin perustuvana prosessina tuomioistuimeen.


Toissijaisesti, oikeuskäytännössä on jo runsaasti ennakkotapauksia kyseisestä tekijänoikeusloukkauksesta, joten harkitse myös ilmiantoa poliisiin.

Tyypillinen esimerkki: Scanetto Oy on screen shootannut yrityksesi logon kotisivuiltasi, väärentänyt sen resoluution ja julkaissut sen tuhrattuna painattamassaan vihkosessa aiheuttaen yrityksesi imagolle tarkoituksen sikamaisesti mittavaa vahinkoa.


Yrittäjä oletko saanut nk valepoliisisoiton, missä henkilö on esiintynyt poliisina tai antanut ymmärtää äänensävyllään olevansa viranomainen? Scanetto Oy:n valepoliisi rumba on ylittänyt valtakunnallisen uutiskynnyksen, lue aiheesta mm iltapäivälehden artikkeli aiheesta googlaamalla sanalla Pentti Virran tarina - Suomen uutiset.  Eikä Scaneton vastuumies Virta näytä lopettavan ennenkuin pukee päällensä VHL:n vankeinhoitolaitoksen haalarit. 

Scaneton henkilökunta koostuu nykyään romaneista, alkoholisteista ja työmarkkinoiden ulkopuolelle heitetystä epäsosiaalisesta aineksesta. Viimeisin havainto Scaneton valepoliisitehtailusta on tehty hiljattain joulukuussa. 

Virta jopa itse edistää tätä rikosmuotoa yllyttämällä onnettomia työskentelemään etätyönä kotoaan käsin että välttäisi vastuun. 

Mitään kontrollia ei Scanetossa  ei asian suhteen ole. Valepoliisina esiintyminen on vakava rikos, joten velvollisuutesi on tehdä asiassa rikosilmoitus. 

Poliisin kyseenalaiset varainkeräykset joissa he käyttävät Scaneton kaltaisia toimijoita on muutenkin tarkkailun alla joten pidättäydy osallistumasta ja antamasta rahaa tälläiseen "hyväntekeväisyyteen". Muista myös että laki kieltää poliisilta kaupalliset intressit huomioiden niiden kokonaisvaltaisesti haitallinen vaikutus joka johtaa poliisin arvon ja statuksen vahingoittumiseen, yksi mätä hedelmä kun pilaa koko korin, yhden poliisikerhon mätämunailu horjuttaa koko laitoksen uskottavuutta ja vaikeuttaa jokaisen poliisin työskentelyä. Lue myös sivun alareunasta "Helsingissä poliisi tuomittiin rahastuksesta kesällä 2019". Lähtökohta on se että jos poliisi pyytää sinulta tai yleisöltä rahaa on se laiton toimi. Valtio maksaa poliisin kulut ja palkan eikä se ole kansalaisen tai yrittäjän velvoite, aiheessa liikutaan jo myös vakavan rikoksen korruption maastossa.
Yrittäjä jos sinulle on kuitenkin käynyt vahinko ja olet hairahtunut joskus sanomaan vahingossa kyllä puhelimessa missä toisessa päässä on ollut Scaneton henkilö, siitä huolimatta että hän salasi sinulta että soittaa Scanetosta. Ettei sama virhe enää toistuisi sinulla on oikeus lain nojalla purkaa kauppa koska on selkeää ja kiistatonta että Scanetto erehdytti sinua. 


Laissa asiasta näin: Kauppalaki 355/1987

"Kauppalaissa purkamisen edellytykseksi on asetettu muun muassa sen kohdetta rasittava olennainen virhe "

Eli jos ja kun Scanetolta tupsahti sinulle arvoton vihkonen aikakauslehdeksi naamioituna, jos yleensäkään sait soittoa ennen sitä, siitä huolimatta vaikka soittaja salasikin sinulta että soittaa Scanetosta hän salasi sinulta myös seuraavat seikat joiden johdosta sinulla on oikeus purkaa kauppa.

- sinulta salattiin se että kyseessä ei ole konkreettinen aikakauslehti johon voisi tutustua ennen ostopäätöstä vaikka Rautakirjan telineillä eikä sen jakelu/levikki ole todellakaan oikean aikakauslehden volyymia 90K viikko. Kyseistä vihkosta Scanetto jakaa pääasiassa siihen höynäytettyjen kesken, markkina-arvo on olematon.

-yrityksesi yhteystiedot sullottuna kehysruutuun kirjoitusvirhein tai ilman, muiden ruutujen peittoon. Kyse ei ole mainoksesta vaan Scaneton rahastusyrityksestä.

-sinulta salattiin se että tuki minkä varjolla sinua yritetään rahastaa se ei ole konkreettinen, sinulta salattiin se että Scanetto pistää liiveihinsä summasta vähintään 90 prosenttia eikä eteenpäin menevä siivu ole vertauksellinen kokonaisuuden kanssa

-sinulta salattiin se että ainoa mistä maksat on häirintä ja riesa koska Scanetto ei ole organisoinut markkinointiaan eikä ole oikea mediayhtiö tai edes auktorisoitunut mainostoimisto.

-sinulta salattiin se että että nimesi Scaneton painattamassa vihkosessa on haitaksi yrityksesi imagolle (ks Scaneton maine googlen pari ensimmäistä sivua riittää)

Scaneton numeroita jotka ovat vielä käytössä on seuraavia mihin sinun täytyy ilmoittaa reklamaatiosi: 09-782 097 

Purkuilmoituksen,reklamaatiot ja kehoituksen häirinnän lopettamiseksi voi myös tehdä sähköpostitse osoitteeseen: asiakaspalaute@scanetto.fi

palauta saamasi vihkonen paluupostissa postitusvapaasti osoitetiedot Scanetto Oy, Säterintie 16 00720 Helsinki PL 166 00811 HELSINKI

Scaneton tiedot virallisesta ytj:n rekisteristä myös tässä


lähteet: Suomen Uutiset, Suomen Yrittäjät

Aiheesta lisää:

lue myös: Scanetto Oy ja Pentti Virran tarina

lue myös: "Huijauksen tai petoksen kohteeksi joutuneelle pk-yritykselle ja yrittäjälle tapauksesta toipuminen voi olla aikaa vievä prosessi"

lue myös: Helsingin poliisi tuomittiin rahastuksesta kesällä 2019